Billets locals de l’Olleria de la guerra civil

Estos billets locals es van imprimir per la falta de moneda “pessetes” durant la guerra civil. Es crearen monedes, pero sobretot billets “de necessitat” per a possibilitar les transaccions de la población. Es va produir de manera generalisada durant la guerra civil.

Olleria3  344798l   Olleria4

Estos billets locals eren impresos generalment per el consell municipal, pero també per alcaldies, juntes, caixes i inclús per empreses privades com bars. Els dissenys eren molt bàsics ya que eren per un cas de necessitat i n’hi havien pocs recursos. Generalment eren de paper o cartó, impresos en tinta de un sol color i de vegades en un segell estampat per a que donara mes garanties de autenticitat.

La seua circulació va durar poc de temps pero de manera molt intensa, ya que la gent preferia pagar en estos billets abans que en els de veritat. Després de la guerra no es varen admetre estos billets i ya no van servir per a res.

BILLETES LOCALES GUERRA CIVIL VALENCIA, 1 PESETA., C.M. DE OLLERIA (VALENCIA).   344800l

En la actualitat estos billets locals son molt valiosos, sobretot per alguns coleccionistes específics, degut a que existix una gran varietat de tamanys, colors, materials i de diferents poblacions.

En l’Olleria com en tantes atres poblacions també s’imprimiren estos billets que van servir als nostres antepassats per a intentar subsistir en aquella época tan mísera i dificultosa.

Olleria1a     344799l     Olleria1

Publicado el junio 14, 2015 en Cultura, Documents, Edad Contemporánea, Historia y etiquetado en , , . Guarda el enlace permanente. 1 comentario.

  1. Elvira Boluda Serrano

    Estic interessada d totes les informacions que tinguem d l’hitòria del nostre poble. Gracies per compartir-les es una manera d fer poble. Gracies

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: